Experience the enchanting world of Runartromma, June 19th and 20th.

Do not miss the two chances this weekend to experience the enchanting world of Runartromma – medieval storytelling in the form of beautiful, beautiful music.

OSLO MIDDELALDERFESTIVAL
Lørdag 19. juni: Oslo Ladegård kl. 20.00
Søndag 20. juni: Oslo Ladegård kl. 18.00

Runartromma – en av våre mest fantastiske middelalderballader – framføres av balladesangeren Øyonn Groven Myhren og slagverksensemblet SISU.

Runartromma er fortellinga om den jomfru som på ettårsdagen ble spådd at hun skulle drukne på sin egen bryllupsdag. Tross den dystre spådommen bestemmer hun seg for å gifte seg, og gråtende rir hun i bryllup – gjennom by og land – og over Vendelens bro …

——

Øyonn Groven Myhren, fra Ekeberg i Oslo, har i mange år vært en av de ledende artistene på den norske folkemusikkscena. Hun er av de få som ivaretar en levende tradisjon på middelalderballader – i tillegg spiller hun norsk middelalderlyre. I 2002 fikk hun Spellemannprisen for plata Nivelkinn sammen med Odd Nordstoga.

SISU er et av Skandinavias mest profilerte slagverksensembler. De holder et høyt, internasjonalt nivå, og gjennomfører regelmessig turneer og prestisjetunge oppdrag i Norge og i utlandet. De har nettopp tilbakelagt to Asiaturneer og foran seg har de solistoppdrag, orkesterverk og flere festivaloppdrag.